Hans Debruyne

Actief buiten zijn, natuurbeleving en fotografie: het zijn drie van mijn hobby’s, en laat natuurfotografie nu net die drie combineren.

Sinds 2011 ben ik me meer gaan verdiepen in fotografie. Het credo “hoe verder, hoe hoger en hoe lastiger de tocht, hoe beter”, is sindsdien steeds meer verwaterd. Fotografie leerde me stilstaan, kijken en rust nemen. Hierdoor leerde ik dan weer genieten van de natuur dichtbij huis.

Als wandelfotograaf richt ik me vooral op landschap en macro. Vogels of ander wildlife laat ik zeker niet links liggen als de kans zich voordoet, maar urenlang geduldig in een hutje zitten wachten voor die ene soort is niet echt aan mij besteed. Ik hou veel meer van toeval en zoek liever naar een interessant beeld in de omstandigheden van dat moment.

Zelf plaatsen en streken gaan ontdekken vind ik de max. De laatste jaren richt mijn fotografie zich ook vaker naar locaties die minder bekend zijn binnen het fotografiewereldje. Een mooi beeld puren uit een plek waar iedereen aan voorbij loopt maakt mij gelukkig.

Het moet allemaal zo ver, zo hoog of zo zwaar niet meer zijn. Geef mij maar de schoonheid van het gewone.

Website: www.hansdebruyne.com

Reacties zijn gesloten.